Hoppning
18 oktober 2021 10:22

Ebba Danielsson toppade Arena Youth Tour-kvalet

Arena Youth TourLidköpings Ridklubb arrangerade i helgen det andra av tre kval under höstens Arena Youth Tour - nu återstår endast en tävling innan det står klart vilka 16 ungdomsryttare som får rida höstfinal i Friends Arena.

Ebba Danielsson toppade Arena Youth Tour-kvalet
Ebba Danielsson hoppade hem segern med T-Gavoli Z i det andra kvalet i Arena Youth Tour. Foto: Lidköpings Ridklubb

Den nya ungdomstouren Arena Youth Tour, öppen för juniorer och young riders som rider 1,40 och 1,45, lockar många ryttare – hos Lidköpings Ridklubb var det 36 ekipage som jagade poäng för att ta sig till höstens delfinal på Sweden International Horse Show.

Bäst av alla i Lidköping var junioren Ebba Danielsson med sin T-Gavoli Z (KNHS sto -11, e Twister de la Pomme-Calvaro Z, uppf Moerings G.J.A., äg Stall Danora AB), som med en dubbelt felfri runda var snabbast av alla. För segern får Ebba 24 poäng.

Bakom Ebba var young ridern Filippa Enmark tvåa med Cartier Du Chateau Hollogne Z, före junioren Izabelle Stolth/Hero. Izabelle var tia i det första kvalet på Sundbyholm och leder nu totalt efter att två kval är ridna.

Izabelle_stolt_hero1
Izabelle Stolth var trea i Lidköping och toppar nu touren efter två kval. Foto: Privat

Vecka 45 rids det tredje och sista av höstens kval i Billdal, och därefter går åtta juniorer och åtta young riders till en delfinal i Friends Arena under Sweden International Horse Show. De fyra bästa i varje ålderskategori från höstfinalen är sedan klara för vårens final i Scandinavium – resterande platser ska fyllas via två tävlingar som rids i januari-februari 2022.

Resultat Lidköping
Regler för Arena Youth Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden