Ponny
8 augusti 2020 10:34

Efter allvarliga skadan – ryttaren tillbaka och hoppar SM

HoppningFör två veckor sedan trodde anhöriga till 12-åriga hoppryttaren Smilla Gardiner att en start på SM nästa vecka var uteslutet. Då låg hon på intensiven med brusten bukspottskörtel och inre blödningar. Men rehabiliteringen har gått oväntat snabbt. Kolla in filmen när hon laddar inför SM med en hoppträning här.

Efter allvarliga skadan – ryttaren tillbaka och hoppar SM
Smilla Gardiner och Dooneens Captain Classic åker till SM trots allt. Foto: Privat

Tidigare berättade Ridsport att Smilla Gardiner vårdades på sjukhus med allvarliga skador efter att ha trillat av en av sina ponnyer för drygt tre veckor sedan.

Det handlade om brusten bukspottskörtel och inre blödningar för ryttaren som har haft fina framgångar i Msv A under året.

Då var beskedet att det skulle ta lång tid för henne att komma tillbaka och att SM i Falsterbo, dit hon var kvalad med två ponnyer, var uteslutet.

Men efter arbete med fysioterapeut är Smilla Gardiner tillbaka snabbare än väntat och hennes mamma Kajsa Dahlberg Gardiner berättar för Ridsport att ryttaren åker till Falsterbo med sina två ponnyer som planerat – detta efter att ha fått klartecken för detta från läkare.

Smillahemma
Smilla Gardiner lämnade sjukhuset för en dryg vecka sedan och gladde sig åt att komma hem till sina ponnyer.

Smilla Gardiner, som bor utanför Ängelholm och tävlar för Flyinge Ryttarförening hälsar Ridsports läsare ”att hon känner sig stark och ser fram emot SM”.

Se film när Smilla Gardiner tränar med Dooneens Captain Classic nedan.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden