Sverige
2 januari 15:48

Efter det tuffa året – samlar in pengar till ny ridskolehäst

InsamlingHölö Ridskola och Ridklubb utanför Södertälje har haft tuffa motgångar under det gångna året. En ljusglimt strax in på det nya året är insamlingen som startats för att bekosta en ny ridskolehäst för att hjälpa klubben på fötter igen.

Efter det tuffa året – samlar in pengar till ny ridskolehäst
Nyårsbilden från Hölö Ridskola och Ridklubb. "Vi håller tummarna för att nästa år blir bättre", står det på klubbens Facebooksida. Foto: Privat

Det har varit ett tufft år för Hölö Ridskola och Ridklubb utanför Södertälje. Pandemin har lett till uteblivna tävlingar och minskade intäkter – samtidigt som flera hästar har fått somna in och lämnat ett stort tomrum i stallet och i verksamheten. Tack vare en insamling på GoFundMe, världens största social insamlingsplattform, ser dock 2022 ut att få en god start för den hårt drabbade ridskolan.

Insamlingen startades några dagar före jul av Pernilla Hallström som jobbar på ridskolan. På insamlingens hemsida skriver hon:
”Hölö Ridskola är en mindre verksamhet med stort hjärta. Stallet är fyllt av värme, alla är alltid välkomna, tävlingarna välbesökta. Grundpelarna Renée och Jonna Ilvonen, mor och dotter, ser till att allt rullar på, de jobbar mer eller mindre nästan dygnet runt emellanåt, och nu tycker jag att det är dags att de får lite hjälp tillbaka!”

Målet är att samla in 35 000 kronor för att kunna köpa en ny häst. På den korta tid som har gått har snart 20 000 kronor samlats in.

“Era donationer har gått över förväntan och alla vi på Hölö Ridklubb är enormt tacksamma! Ett stort stort tack till er alla, framtiden känns lite ljusare och vi ser fram emot ett nytt år 2022″, skriver Renée Ilvonen, på insamlingens hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden