Sverige
4 juli 2020 08:21

Efter dödsskjutningen – Bellagåvan har nått sitt mål

InsamlingMitt i sorgen efter ridskolehästen Bella som blev skjuten i hagen och fick avlivas kan nu ridklubben glädjas åt en ny häst. Insamlingen "Bellagåvan" som startades efter den fruktansvärda händelsen har nu nått sitt mål.

Efter dödsskjutningen – Bellagåvan har nått sitt mål
Bella kunde vara busig mot äldre barn, men tog snällt hand om de yngre. Foto: Privat

Det var den 22 juni som ridskolehästen Bella hittades i hagen hos Hageby Ridklubb utanför Norrköping med ett sår i magen. Något som senare visade sig vara en skottskada som ledde till att den älskade ridskolehästen fick avlivas. Sorgen är stor efter Bella, som lärt många barn rida, men i mörkret finns det nu också en ljusning för klubben som även drabbats hårt ekonomiskt i och med Bellas död.

Insamlingen ”Bellagåvan” som startades av klubbmedlemmen Kicki Lindqvist efter den fruktansvärda händelsen har nu lyckats dra ihop tillräckligt med pengar för att klubben ska kunna köpa in en ny ridskolehäst, berättar Kicki Lundqvist på Facebook.
”Bellagåvan har nått sitt mål, och en ny häst kommer presenteras. Det ersätter inte Bella och du glöms aldrig”, skriver hon.

Flertalet företag och privatpersoner har bidragit med pengar och den slutliga summan kommer att redovisas på Hageby Ridklubbs hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden