Sport
11 september 2018 16:19

Efter EM i Göteborg: 450 000 kronor i böter

EMGot Event får böta 450 000 kronor för otillåten upphandling kring underlaget till EM i ridsport.

Efter EM i Göteborg: 450 000 kronor i böter
Underlaget på Ullevi blev omdiskuterat. Foto: Fredrik Jonsving

EM hölls i Göteborg i slutet av augusti förra året och snart stod det klart att upphandlingen om underlaget inte hade gått helt rätt till. ”Otillåten upphandling” lyder domen och det kommunala bolaget Got Event skulle enligt Konkurrensverkets krav först få böta 550 000 kronor. Nu har domen från förvaltningsrätten kommit och den betyder att Got Event slutligen får böta 450 000 kronor, rapporterar bland andra Svenska Dagbladet.

Ridsport berättade mer ingående om upphandlingen i höstas (läs artikeln här). Med bara månader kvar till EM skickade det företag som inte vunnit upphandlingen in en begäran om överprövning till förvaltningsrätten, som beslutade att Got Event inte fick skriva avtal innan domstolen hade granskat ärendet. När en månad återstod till EM utan besked skrev Got Event ändå avtal – de fick välja böter framför att ställa in tävlingen.

I Göteborgsposten säger Got events vd Lotta Nibell detta på nytt i samband med att 450 000 kronor nu har fastställts som bötesbelopp.
”Vi är de första att beklaga och är medvetna om konsekvenserna. Men i det läget var det här det minst dåliga alternativet. Alternativet hade varit att ställa in evenemanget”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden