Fälttävlan
22 maj 10:50

Efter olyckan i Badminton: Wilsons framtidshäst får ny ryttare

RyttarbyteDet kommer att ta tid för Nicola Wilson att komma tillbaka efter rotationsfallet i Badminton. Lovande Coolparks Sarco kommer därför att ridas av Nicolas goda vän Piggy March.

Efter olyckan i Badminton: Wilsons framtidshäst får ny ryttare
Piggy March, Nicola Wilson och Sarah Bullimore – brittisk girlpower på prispallen vid EM i fjol. Nu tar Piggy March över Nicola Wilsons framtidshäst efter olyckan i Badminton. Foto: FEI/Richard Juilliart

Med irländska sporthästen Coolparks Sarco tog Nicola Wilson i höstas sin första seger i den prestigefyllda korta fyrstjärniga klassen för 8- och 9-åringar vid Blenheim Palace International Horse Trials. Detta precis lagom till EM helgen efter där Nicola Wilson tog EM-guld både individuellt och i lag med JL Dublin.
– Jag får nypa mig själv i armen, sa Nicola Wilson i en intervju efter segern i Blenheim.
– Det är alltid en resa med varje häst, och det är speciellt att kunna toppa formen vid precis rätt tidpunkt.

Efter rotationsfallet i Badminton där Nicola Wilson blev liggande orörlig på banan efter att ha voltat med och fått JL Dublin över sig ändras nu framtidsplanerna. Nyligen meddelade familjen att Nicola Wilson fortfarande intensivvårdas och att hon därefter kommer att flytta till en särskild enhet för ryggmärgsskadade närmare hemmet.

Lång rehabilitering väntar

Med anledning av den långa rehabiliteringen som Nicola Wilson har framför sig har hon tillsammans med Coolparks Sarcos ägare James och Jo Lambert nu bett goda vännen Piggy March att rida och tävla hästen.

Piggy March var tvåa med Cooley Lancer i den korta fyrstjärniga klassen för 8- och 9-åringar i Blenheim i fjol. Efter segern i Badminton 2019 med Vanir Kamira blev hon i år fyra med samma häst.

”Nicola tänker som alltid främst på hästarna. Eftersom Coolparks Sarco (Jeremy) kändes så bra inför Bramham, och eftersom Nicolas väg tillbaka kommer att ta lång tid, har hon och ägarna James och Jo Lambert Nicolas goda vän Piggy March att rida honom då hon bara har en häst anmäld till Bramham.” Det skriver familjen på Nicola Wilsons hemsida.

”Piggy kommer att rida Jeremy vid Rockingham Horse Trials i helgen för att se hur de kan bli ett team, och sedan fatta ett beslut.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden