Fälttävlan
10 maj 2022 16:27
Ridsportplus

Rotationsfallet i Badminton: ”Andas själv”

Badminton Horse TrialsDet har kommit nya uppgifter gällande Nicola Wilson som blev liggande orörlig på banan efter ett rotationsfall i Badminton i helgen.

Rotationsfallet i Badminton: ”Andas själv”
Nicola Wilson intensivvårdas efter ett rotationsfall i Badminton i helgen (arkivbild). Foto: FEI/Richard Juilliart

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Rotationsfallet när brittiska Nicola Wilson fick sin häst JL Dublin över sig och blev liggande orörlig på terrängbanan i Badminton såg otäckt ut. Många av hennes medtävlande riktade sig till henne i intervjuer under tävlingens gång och uttryckte medkänsla och hopp om snabbt tillfrisknande.

Senare på lördagen, som var dagen för terrängen, kom uppgifter om att Nicola Wilson fick intensivvård och att man gjorde vidare undersökningar men att läget var stabilt. Nu kommer det nya uppgifter från Brittiska Ridsportförbundet om att hon fortfarande intensivvårdas och att hon kommer att stanna på intensiven någon vecka till.

Flera ryggfrakturer

Hon andas själv och hon pratar, meddelar förbundet. Hon fick inga huvudskador men däremot har hon flera ryggfrakturer. Dessa är dock stabila och kräver inte operation, utan behandlas på annat sätt. Andra akuta symptom behandlas av specialistläkarna på Southmead Hospital i Bristol, dit Wilson fördes efter olyckan.

Brittiska ridsportförbundet har stöttat Nicola Wilsons anhöriga för att säkerställa att all medicinsk information delas mellan vårdteamen så att Nicola Wilson får bästa möjliga vård.

JL Dublin är nu tillbaka i stallet i Yorkshire och kommer att övervakas, men valacken verkar i nuläget må bra.

Via förbundet vill Nicola Wilsons make Alastair och hennes mamma Mary Tweddle passa på att tacka läkarna och sjukvårdspersonalen på Southmead för vad de har gjort så långt. De känner stort stöd från hela fälttävlansfamiljen och är tacksamma för alla välönskningar och vänliga meddelanden som de har fått skickade till sig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden