Ponny
27 januari 2018 17:57

Efter tre Svensson-systrar har Sputnik bytt familj

ÄgarbyteEfter att ha tagit Zandra, Zabina och Zamantha Svensson upp till högsta nivå och bärgat hem totalt 10 SM-medaljer i hoppning och galopp har nu C-ponnyn Sputnik bytt ägare. Ny ryttare i sadeln blir Tinda Thunström.

Efter tre Svensson-systrar har Sputnik bytt familj
Mångfaldiga SM-medaljören Sputnik och Tindra Thunström. Foto: Privat

Den lilla rödskimmelvalacken Sputnik (ASRP val f-01 e Jesper-Wuxo xx, uppf Anna Pettersson) har tillhört ponnyeliten sedan 2009. Under dessa år har han tagit tre systrar till högsta nivå – Zandra, Zabina och Zamantha Svensson har alla tre tävlat honom i hoppning och ponnygalopp. En lång rad fina segrar och placeringar har det blivit, som totalt 10 SM-medaljer varav fyra guld – ett i hoppning och tre i galopp. Sputnik har även gått NM och tagit silvermedalj i lag.

Nu meddelar Maria Svensson, som ägt Sputnik sedan han låg i magen på sin mamma, att hästen är såld.
– Vi har ägnat hela året att vänja oss vid tanken att han ska säljas, berättar Maria för Ridsport.

Yngsta dottern Zamantha fyller 17 år i år och Maria insåg redan i fjol att det skulle bli sista året de tävlade. Sputnik hade blivit för liten för Zamantha. Att sälja sin ögonsten och familjemedlemmen som de haft i 17 år var dock inte helt självklart i början.
– Men det har handlat om att han ska få fortsätta med det han älskar, han har alltid tyckt om att jobba och söker upp hinder, säger Maria.

Ny ryttare på Sputnik blir 12-åriga Tindra Thunström från Stigtomta. Tindra har tidigare tävlat upp till LA på sina B- och C-ponnyer, och Marias förhoppning är nu att hon ska sikta mot toppen med Sputnik.

Nu när försäljningen är genomförd känns det ändå rätt bra tycker Maria.
– Det har fallit väl ut och han får fortsätta som vanligt, bara det att han har en annan liten pilot på ryggen.

Zamantha har förstås varit ledsen men är glad över att Sputnik hamnar i närheten och Maria berättar att de hoppas på ett nära samarbete med familjen Thunström. För Zamanthas del blir det nu tävlande på lägre nivå med hennes två D-ponnyer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden