Hoppning
1 september 2021 18:12

Egypten blir av med sina bästa ryttare – byter tävlingsflagg

Nationsbyte/uppdateradEgypten blir av med två av sina bästa ryttare när Abdel Said och Sameh El Dahan byter tävlingsland. 

Egypten blir av med sina bästa ryttare – byter tävlingsflagg
Abdel Said och Elfy des Equinoxes vann två av unghästklasserna på Stockholms stadion i juni. Foto: Roland Thunholm

Abdel Said har haft sin bas i Belgien och Holland i över 20 år och driver idag sin verksamhet, AS Sport Horses på sin gård utanför belgiska Antwerpen. Sameh El Dahan har haft sin bas i Nordirland de senaste tio åren. Ryttarna har varit två av Egyptens mest framgångsrika ryttare och har representerat Egypten i flera stora mästerskap. Senast red Said för Egypten på OS i Tokyo.

Nu kommer dock nyheten om att både Sameh El Dahan och Abdel Said har bytt tävlingsland. Sedan den 24 augusti tävlar El Dahan för Storbritannien medan Abdel Said har bytt till Belgiens tävlingsflagga. Det rapporterar World of Showjumping.

Kontroverser med det egyptiska ridsportförbundet ska vara en av anledningarna till bytet av tävlingsland för El Dahan.
– Det som har hänt de senaste månaderna var droppen, säger han till World of Showjumping.

− Det är med sorg i hjärtat jag gör detta, och det har inget med Egypten som land att göra, utan handlar om att svag organisationsförmåga och bristande styrning hos det egyptiska ridsportförbundet, säger Abdel Said.

− Nu har jag bott i Belgien under en lång tid och hoppas kunna utöva min sport med nya förutsättningar, fortsätter han.

Enligt FEI:s regler måste bägge ryttarna vänta i två år, räknat från deras senaste mästerskaps- eller CSIO-lagdeltagande för Egypten, innan de kan delta på samma nivåer för deras nya tävlingsländer.

− Jag ser det inte som att hamna i frysboxen, utan om att jag får tid att ta upp nya hästar och utveckla dem, säger Abdel Said, för dagen på en unghästtävling i Frankrike.

Läs hela artikeln hos World of Showjumping här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden