Hoppning
18 juni 2021 13:38
Ridsportplus

Abdel Said satte tonen i första starten

LGCT StockholmVärldsryttarnas första start på LGCT i Stockholm skedde i en unghästklass på 1,30-hinder. Segern gick till Abdel Said. "Han är lite orutinerad men väldigt bra", säger Abdel Said efter segern med Elfy des Equinoxes.

Abdel Said satte tonen i första starten
Abdel Said var nöjd med sin Elfy des Equinoxes. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Solen värmde ordentligt på hästar och ryttare redan på fredagsförmiddagen när det var dags för den andra klassen på Stockholms stadion. Världsryttarna som tävlar i LGCT hade fått ta med sig var sin unghäst, och det var en riktigt bra idé, tycker Abdel Said från Egypten.
– Jag anmälde en unghäst direkt.

Unghästen som fick följa med till Stockholm var Elfy des Equinoxes, (SF f 2014 e Romande de l’Abbayehn – Concorde).
– Jag är väldigt tacksam mot Lövsta som arrangerar en unghästtour under GCT, för det är det normalt inte, och det är en väldigt bra erfarenhet för de unga hästarna att få gå på de stora arenorna.
– Banan var fair mot unghästarna, inte extrem på något sätt. En bra start för unghästarna, säger Abdel Said, som har höga förväntningar inför helgens högre klasser.

– Jag är hoppfull och har bra hästar med erfarenhet.

Evelina Tovek och Justinov VI tog andra platsen och även på tredjeplatsen blev det svenskt genom Robin Ingvarsson och Joe.

Pontus kom in som reserv

De svenska ryttarna som inte tävlar de internationella klasserna har kvalat unghästar antingen genom Breeders eller Norrköpings Horse Show under 2020.

Pontus Berndtsson är en av de svenska deltagarna. Han fick chansen när gravida Emelie Grönberg avstod från sin plats från kvalet i Norrköping i fjol.
– Jag fick veta det i mitten av maj, och det känns väldigt roligt att vara här, sa han efter sin runda på fredagen.

Starten på meetinget blev sådär. Pontus hörde inte startsignalen, så han kom igång lite sent och fick tidsfel i första omgången tillsammans med Iron Lady van de Zuuthoeve.

– Men rundan gick jättebra och det var en bra bana, schysst för de unga hästarna.

Att åka på meeting med en enda häst kallar Pontus för rena semestern. Så brukar det inte se ut för beridarna hos Sven Ingvarsson.
– Nu kan jag ägna tid åt att bara titta på andra ryttare och få inspiration. Jag tycker redan ny att det gör nytta för min ridning att se hur andra gör.
– Jag är lite nördig och försöker lära av andra. Min chef säger att jag ska rida som Peder, och det är ett tips jag går efter, säger Pontus Berndtsson.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från LGCT-helgen (18)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden