Hoppning
19 juni 2021 19:02

Scott Brash tog hem GP-segern i Stockholm

LGCT StockholmFörhoppningarna var stora med sex svenska ryttare till start i lördagens Longines Global Champions Tour Grand Prix of Stockholm. Flera av svenskarna gjorde också fina rundor men marginalerna var inte blågula idag. Vann gjorde britten Scott Brash med Henrik von Eckermann som bästa svensk på åttonde plats.

Scott Brash tog hem GP-segern i Stockholm
Scott Brash och Hello Jefferson vann lördagens Grand Prix. Foto: Roland Thunholm

Scott Brash uttryckte sin lycka över att äntligen få rida stora tävlingar igen efter segern i  lördagens stora klass på Stockholms stadion.
– Det känns fantastiskt, Jefferson gjorde verkligen jobbet idag. Det finns ingen Grand Prix som den här hästen inte kan vinna, sa Scott Brash till SVT efter segern i lördagens stora klass.

Sex svenskar kändes lovande inför klassen, men dessvärre kom ingen ut felfri. Bästa svensk blev Henrik von Eckermann som blev åtta med King Edward.
– Det var inte riktigt vår dag, men jag tycker att hästarna har hoppat bra. Det har varit några små beslut som har gjort att det har gått fel väg, sa förbundskaptenen Henrik Ankarcrona till SVT efter klassens slut.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från LGCT-helgen (18)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden