Hoppning
18 juni 2021 15:42
Ridsportplus

Världsettan satsade och vann

LGCT StockholmDet var andra tävlingen någonsin för Daniel Deusser och Bingo Ste Hermelle. Men det innebar inga problem för världsettan som verkligen satsade på tiden i fredagens 1,45-hoppning i Stockholm. Bästa svensk blev Angelica Augustsson Zanotelli.

Världsettan satsade och vann
Daniel Deusser och Bingo Ste Hermelle var snabbast i fredagens 1,45-klass. Foto: Anna Nyberg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den nyblivna världsettan Daniel Deusser tog en klar seger i dagens 1,45-klass på Stockholms stadion. Hästen, en hingst, hette Bingo Ste Hermelle (f 2011, e Number One d´Iso – Diamant de Semilly).

– Det kändes jättebra. Jag försöker fortfarande klura ut hur fort jag kan rida i omhoppningen, hur mycket jag vågar riskera, säger Daniel Deusser.

Han red hästen i Wellington i februari.

– Det kändes så bra att vi tog med honom hem. Det här är andra tävlingen jag rider honom efter Wellington, och det känns lovande inför framtiden.

Blev bästa svensk

Angelica Augustsson Zanotelli och Nintender Star var sist ut i klassen och satte upp farten från början. Det slutade med att Angelica blev bästa svensk på en tredjeplats.

─ Med min förstahäst, Kalinka van de Nachtegaele, var denna klass en uppvärmningsklass, men inte med Nintender, sade Angelica.
─ Det är jätteroligt att vara här, och så roligt att få tävla på hemmaplan. Senast var i Göteborg 2020, sade Angelica som bor i Belgien med familjen.

─ Banan var trevlig. Det är lite speciellt att rida på den här ovalen i Stadion, sade Angelica som är förhoppningsfull inför helgen.
─ Båda hästarna känns fina.

Angelica Augustsson Zanotelli-nintender Star 1 210618 Rt
Angelica Augustsson Zanotelli och Nintender Star blev bästa svenska ekipage. Foto: Roland Thunholm

Tvåa blev irländaren Michael G Duffy och Vertige de Galarzacs.

De svenska ryttarna hejades fram ordentligt av publiken, som på fredagseftermiddagen ännu inte var så stor. En viss besvikelse hördes när Peder Fredricson valde att utgå efter drygt halva banan med Catch me Not S.
─ Att Peder avbröt var helt enligt planen, sade Lisen Bratt Fredricson efteråt.
─ Han skulle bara värma upp.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från LGCT-helgen (18)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden