Hoppning
20 juni 2021 14:41
Ridsportplus

”Tyvärr hittar de största hästarna mig”

LGCT StockholmDe är ett ekipage som verkligen drar blickarna till sig, Margie Goldstein-Engle och Dicas. Hon är kortare än någon annan ryttare på tävlingen, och hästen är bland de största.
─ Tyvärr så hittar de största hästarna mig, säger hon och ser inte alls särskilt ledsen ut.

”Tyvärr hittar de största hästarna mig”
Margie Goldstein-Engle med sin groom och Dicas. Foto: Anna Nyberg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hon är rutinerad i sporten, Margie Goldstein-Engle, och med sina 63 år den äldsta ryttaren i startfältet i Stockholm. Hon har tävlat i Sverige förut, på Gothenburg Horse Show, men det är några år sedan.
─ Det var på 90-talet, och kanske någon gång in på 2000-talet, funderar Margie som just suttit av sin häst Dicas efter en felfri runda i lagklassen på lördagseftermiddagen.
─ Mina bästa hästar då var Day Dream, och Lacasta.

Margie 1
Tankarna går nästan till ett childrenekipage när Margie Goldstein-Engle rider Dicas. Foto: Anna Nyberg

Hon hade verkligen inte tänkt köpa denna jättehäst, utan tittade på en annan häst, när säljaren tyckte att hon skulle prova Dicas också.
─ Och jag tyckte om honom.

Är känslig för hjälper

Trots att de är olika i storlek kan Margie Goldstein-Engle kommunicera väldigt bra med hästen, vilket publiken också har kunnat se i deras mjuka och jämna rundor i Stockholm.
─ Jag får hjälp med dressyren av Lisa Wilcox, som också rider honom, och han är väldigt känslig för hjälper. Jag tycker att alla hästar ska tränas i dressyr.

Margie Goldstein-Engle är amerikan och valde att bara ta med en häst till Sverige eftersom läget är så osäkert med transporter och annat.
─ Han kom precis över och har hoppat väldigt väl. Vi har gjort två felfria starter hittills, säger Margie som tillhör Shanghai Swans i GCL.

Rider utan benskydd

Förutom storleken på häst respektive ryttare och ryttarens aktningsvärda ålder är det ytterligare ett faktum som sticker ut. Margie Goldstein-Engle rider sin häst utan benskydd på frambenen.

Jag skulle gärna berätta att det fanns ett gott skäl till att jag inte rider med skydd

─ Det beror på det enkla faktumet att det är svårt att hitta skydd i hans storlek, och så får han lätt skav av dem, på de vita benen.

─ Jag skulle gärna berätta att det fanns ett gott skäl till att jag inte rider med skydd, men det gör det inte. Och när jag rider honom på marken har han skydd.

Margie Goldstein-Engle har bara gott att säga om arrangemanget i Stockholm.
─ Det är en mycket vacker arena, och den är stor, och det passar min häst.
─ Alla är vänliga och det är förstklassigt evenemang, säger Margie Goldstein-Eagle som avslutade helgen i Stockholm med fyra fel i 155-klassen.

Margie Hoppar
Margie Goldstein-Engle har inga problem att inverka på Dicas. Foto: Anna Nyberg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från LGCT-helgen (18)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden