Dressyr
26 mars 08:42

Sjukdom sätter stopp – borta från världscupfinalen

GHSMed en dryg vecka kvar till världscupfinalen i Göteborg har Dorothee Schneider meddelat att hon och Sammy Davis Jr inte kommer till start.

Sjukdom sätter stopp – borta från världscupfinalen
Dorothee Schneider och Sammy Davis Jr i Friends. Foto: Roland Thunholm

Nästa vecka är det finaldags i Göteborg. Ett av de tyska ekipagen, Dorothee Schneider och Sammy Davis Jr, kommer dock inte till start som planerat.

Detta på grund av att Sammy Davis Jr har tagit längre tid på sig än förväntat att återhämta sig från den infektion som även ledde till att de missade det sista kvalet. Ekipaget slutade tvåa i den västeuropeiska världscupligan och är åtta på världsrankningen.

I ställe startar Benjamin Werndl med  Daily Mirror (f 2003, e Damon Hill-Florestan), rapporterar DressageNews. 34-årige Benjamin Werndl har varit ett stort utropstecken i årets upplaga av World Cup-dressyren med delsegrar  i Salzburg och Budapest och flera framskjutna placeringar. Ekipaget blev trea i ligan, men då varje nation bara får ha tre ryttare till start hamnade de utanför finalen. Tyskland har även titelförsvararen Isabell Werth och ligans etta Helen Langehanenberg  till start.

Benjamin Werndl är relativt okänd för den breda publiken, men har ett välkänt efternamn och har varit med sin lillasyster Jessica på tävlingar i Sverige – lär känna honom närmare i den tidigare intervjun här.

Fei World Cup™ Dressage Salzburg
Benjamin Wernld och Daily Mirror vid ett av säsongens världscupkval. Foto: FEI

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-