Dressyr
13 mars 2019 12:42

I helgen avgörs vilka som får rida världscupfinal

På lördag avgörs det hur många svenska dressyrryttare som får rida världscupfinalen i Göteborg i april. Tre har chansen att säkra en finalplats vid sista kvalet i holländska s-Hertogenbosch på söndag. "Jag ska göra vad jag kan," säger Antonia Ramel.

I helgen avgörs vilka som får rida världscupfinal
Antonia Ramel och Brother de Jeu vid Falsterbotävlingarna i somras. ArkivFoto: Pernilla Hägg

I helgen som gick blev det klart vilka som kvala till världscupfinalen från den Centraleuropeiska ligan. På söndag är det dags för sista uppgörelsen i den Västeuropeiska ligan som Sverige tillhör.

De nio bästa ryttarna när årets världscupserie summeras efter lördagens kür i holländska s-Hertogenbosch får en plats i finalen – och tre svenskar har chansen att ta sig dit. Det är Patrik Kittel, Tinne Vilhelmson Silfvén och Antonia Ramel.

Tinne Vilhelmson Silfvén ligger delad sjua och rider inte i s-Hertogenbosch. Det gör däremot Patrik Kittel som delar sjundeplatsen med henne, samt Antonia Ramel som är  på 13:e plats.

– Jag ska göra vad jag kan, säger Antonia Ramel till Svenska Ridsportförbundet, SvRF, inför avgörandet.
För SvRF berättar hon också att utvecklingen av hennes känslige Brother de Jeu har gått snabbare än väntat.
– Men han har slagit sig till ro och hittat tryggheten tillsammans med mig. Så det känns väldigt bra just nu. Målet var inte världscupen, egentligen. Utan att träna på under vintern.

Övriga svenskar på stortävlingen är bland annat dressyryttaren Juliette Ramel som rider meetingets trestjärniga runda. I hoppklasserna startar Peder Fredricson och Henrik von Eckermann.

Regler, världscupen i dressyr

Aktuell ställning

Start- och resultatlistor

Livesändning

ClipMyHorse sänder live

FEI-tv sänder küren, lördag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden