Dressyr
13 mars 2019 06:30

Centraleuropeiska ligan klar – här är ryttarna som kvalat till Göteborg

FinalklaraDressyrens världscup i den Centraleuropeiska ligan avgjordes i helgen. Nu är det klart vilka två ryttare från ligan som kvalificerat sig till världscupfinalen vid Gothenburg Horse Show i april.

Centraleuropeiska ligan klar – här är ryttarna som kvalat till Göteborg
Stanislav Cherednichenko är en av två ryska ryttare som kvalificerat sig till Göteborg. Här ses han med Arums vid Falsterbo Horse Show förra året. Foto: Pernilla Hägg

Helgens tävlingar i Zhashkiv, Ukraina, var de trettonde och sista i den Centraleuropeiska ligan av dressyrens världscup. Från denna liga kvalificerar sig två ryttare till världscupfinalen.

Den Centraleuropeiska ligan är inte problemfri på grund av politiska och militära dispyter mellan Ryssland och Ukraina. Ryttarna från respektive nation är förbjudna att delta i den andra nationens tävlingar. Ryska ryttare kan därför inte rida om poäng i Ukraina och tvärt om.

I topp efter tretton omgångar placerar sig två ryska ryttare med 68 poäng vardera: Regina Isachkina och Stanislav Cherednichenko, vilka därmed är kvalificerade att starta i dressyrens världscupfinal som rids i Göteborg 3-7 april.

Totalt startar 18 ekipage i dressyrens världscupfinal. Den västeuropeiska ligan har nio platser, och vilka som kvalificerar sig till finalen avgörs i ’s-Hertogenbosch, Nederländerna, denna vecka (för tillfället ligger Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén på delad sjunde plats i listan). Vilka två nordamerikaner som är kvalificerade har Ridsport rapporterat om tidigare (läs mer här).

Regler FEI Dressage World Cup
Slutställning FEI Dressage World Cup Central European League

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-