Sverige
15 juli 2021 12:11

Elitryttaren åtalas för tre fall av våldtäkt

BrottsmisstankeI dag har den elitryttare och tränare som misstänks för våldtäkt åtalats. Dock har antalet våldtäkter som han misstänks för ändrats.

Elitryttaren åtalas för tre fall av våldtäkt
Nu ska domstol avgöra saken. Foto: iStock

Sedan den 30 maj har elitryttaren och tränaren som misstänks för flera fall av våldtäkter suttit häktad. Nu har åtal väckts. Dock inte när det gäller nio fall av våldtäkt, som det från början gällde, utan nu i tre fall.

Det första fallet i åtalet gäller en våldtäkt som ska ha skett 2014, då den misstänkte ska ha hållit fast den målsägande och våldtagit henne. Kvinnan var i en beroendesituation till den misstänkta.

Det andra fallet gäller två fall av våldtäkt mot barn. Den utsatta var vid tillfället, år 2008, 13 eller 14 år. ”Han hade åtminstone skälig anledning att anta att xx var under 15 år”, står det att läsa i stämningsansökan.

En lång rad vittnen har kallats. Rättegången väntas ta tre dagar. Datum för rättegång är ännu inte bestämt.

Den misstänkta förnekar brott. Han sitter fortsatt häktad med restriktioner, och får bland annat inte umgås med andra eller kommunicera elektroniskt.

 

 

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden