Ponny
9 juni 2018 21:27

Ellen Skogströms val ledde till SM-guld

StrömsholmEllen Skogström var klar för både SM i fälttävlan och lag-SM i hoppning med sin Aramis. Hon valde fälttävlans-SM - och det visade sig bli ett riktigt guldval.

Ellen Skogströms val ledde till SM-guld
Ellen Skogström och Aramis börjar vänja sig vid SM-guld. Ekipaget har två guld från ungponny-SM i hoppning och på lördagen blev det ett guld på ponny-SM. Foto: Roland Thunholm

– Fälttävlan är roligast, säger Ellen Skogström som var strålande glad efter sin guldmedalj.

Jag gillar fälttävlan mest för det är alltid nya utmaningar med hindren i terrängen och så är det kul med farten. Ellen Skogström.

Efter prisutdelningen var hon omgiven av massor av klubbkompisar från Lammhult. Alla ville ta bilder och gratulera. Lammhults Ridklubb har kvalat ett lag till ponnyernas lag-SM i hoppning som avgörs i morgon, söndag, så Ellen Skogström hade en stor fanklubb på plats under lördagens terräng på Strömsholm.
– Det var riktigt kul att ha så många som hejade ute i terrängen, säger Ellen Skogström.

Hon är 14 år och har haft sin Aramis (ASRP val f 2011 e Kulltorps Arkitekt RW 109-Camaro M 979. uppf Ingrid Karlsson, äg Ulrika Skogström) sedan han var fyra år. Ekipaget vann ungponny-SM i hoppning både när Aramis var fem och sex år. Mamma och matte Ulrika Skogström såg nöjd och glad ut efter prisutdelningen.
– Han är uppfödd av en bekant till oss, så han råkade mest hamna hos oss, säger hon.

Dubbelt kvalad
Ellen Skogström var klar för både SM i fälttävlan och lag-SM i hoppning med sin Aramis. Hon kvalade till fälttävlans-SM innan det blev klart att Lammhult tog sig till SM-final. Men det var egentligen aldrig något svårt val för henne.
– Jag gillar fälttävlan mest för det är alltid nya utmaningar med hindren i terrängen och så är det kul med farten, säger hon.

Hennes lagkamrater får nu klara sig med ett ekipage kort i finalen.
– Men alla förstod att jag valde fälttävlan i stället, säger Ellen Skogström som är 14 år och nu närmast siktar på NM.
– Och nästa år vill jag rida tvåstjärnigt och kvala till EM.

20180609_ellenskogstrm_fj
Ellen Skogström och Aramis på väg mot SM-guld. Foto: Fredrik Jonsving

Ponnyernas SM gick i CNCP* och 21 ekipage startade mästerskapet. Det bjöds på många fina terrängritter på Österängarna under lördagen. Aramis låg sexa efter dressyren på 31,4 straff, men sedan var det idel nollor i protokollet.

Många klurigheter
Precis som i de andra SM-klasserna var det många som följde terrängmomentet där hinder 16 var en av de svårare frågorna för ekipagen. Det bestod av en låda och en spets på böjd spår med ett träd klurigt placerat. Denna linje var dock inget problem för Ellen Skogström som valde att rida lite snett på första hindret för att få en bra linje till spetsen.

17 ekipage fullföljde klassen. Saga Malmén/Claughaun Burkie tog silver och Maya Andersson Gouveia/Woody’s Girl tog brons.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden