Distansritt
15 augusti 18:30

EM-laget i distansritt uttaget

MästerskapDet är en rutinerad trio som skickas till Ermelo när det vankas EM i distansritt för seniorer i början av september.

EM-laget i distansritt uttaget
Med endast tre ekipage i laget ökar pressen att prestera för att få ett godkänt lagresultat (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Europamästerskapet i distansritt för seniorer äger rum den 5-8 september i Ermelo, Nederländerna, med tävlingsdag 7 september. Tre svenska ekipage har tagits ut till laget:
Sara Henriksson – Woo Boo Doo
Ella Lindblom – Celuna D’Aurieres
Kjell Westerback – Hadari

Sara Henriksson och Kjell Westerback har ridit internationella mästerskap tidigare och Ella Lindblom gör mästerskapsdebut. Ett lag får bestå av mellan tre och fem ekipage, vilket gör att det inte finns några marginaler för att misslyckas.
– Vårt mål med mästerskapet är att få in ett godkänt lagresultat och vi har stort fokus på att ladda upp så varje ekipage får de bästa förutsättningarna att prestera sitt yttersta. Att endast åka tre ekipage betyder att vi inte får mista någon för att få ett godkänt lagresultat så vi är på minsta marginal från start, säger landslagsledare Frida Westlund till Svenska Ridsportförbundet.

– Vi har lagt upp ett tydligt mål med vår ridning och det känns tryggt att ha så stabila och erfarna ekipage med sig i dessa förberedelser.

Ermelo var värd för EM i distansritt även förra gången. Då ställde Sverige upp med två individuella ryttare, där en blev utesluten och en valde att utgå.
– Ermelo är en välkänd tävlingsplats och det hjälper oss oerhört att samtliga av våra ryttare varit och tävlat här tidigare. Den mentala och praktiska förberedelsen blir enklare när man varit på platsen tidigare, säger Frida Westlund.

Alla EM-resultat genom tiderna
Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden