Fälttävlan
29 april 2021 09:40

EM-medaljör allvarligt skadad i ridolycka

InternationelltEn ung fälttävlansryttare och flerfaldig mästerskapsmedaljör fördes med ambulanshelikopter till sjukhus efter ett rotationsfall i terrängprovet vid en brittisk tävling.

EM-medaljör allvarligt skadad i ridolycka
Det var i terrängprovet som olyckan var framme. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Storbritanniens Sam Ecroyd, 24, föll i terrängen i en lägre klass vid tävlingar i Kelsall Hill i söndags. Det handlade om ett så kallat rotationsfall.

Ryttaren skadades allvarligt med flera frakturer i huvudet och blödningar i hjärnan. Han fördes med ambulanshelikopter till sjukhuset Aintree University Hospital.

Under onsdagen var han tillräckligt pigg för att officiellt tacka för allt stöd han har fått: ”Jag har upplevt en fruktansvärd smärta i en livsomskakande händelse. Varje meddelande jag har fått har lindrat smärtan något. Jag älskar er och tackar er,” säger han till Horse and Hound.

Sam Ecroyd har varit framgångsrik i fälttävlan sedan ponnyåren. Han har representerat Storbritannien i hela sju EM på ponny, som junior och ung ryttare samt ridit ett unghäst-VM. Han har totalt fem EM-medaljer på meritlistan.

Det är oklart hur den inblandade hästen, 9-årige Langford Take The Biscuit, klarade fallet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden