Ponny
19 juli 2018 12:53

EM-ponnyn Money Boy såld

Ny ryttareSandra Andersson Wickström har lämnat de internationella ponnyåren bakom sig och sålt Money Boy. Nu ägare är Tindra Dahlström.

EM-ponnyn Money Boy såld
Sandra Andersson Wickström har sålt EM-ponnyn Money Boy till Tindra Dahlström. Foto: Jenny Schwieler Staaf/Privat

Sandra Andersson Wickström har haft många fina framgångar med sin Money Boy (SNF val f-07 e Galant-Sörby’s O’Boy, uppf Rebecca Jern). De har tagit internationella segrar och deltagit vid både NM och EM. Förra året fick Sandra ta emot ett pris på 10 000 kronor av Sparbanksstiftelsen Skaraborg för sina framgångar med Money Boy.

Sandra fyller 17 i år och gjorde sitt sista internationella ponnyår förra året. Money Boy har hon nu sålt och ny ägare är 15-åriga Tindra Dahlström från Harplinge i Halmstad. Tindra har sedan tidigare D-ponnyn Little Diamonds Doolittle hemma i stallet som hon köpte för ett år sedan.
– Då började vi med LB och nu har jag kommit med i utvecklingstruppen till landslaget, berättar Tindra.

Känns trygg och stabil

Money Boy kom hem till Tindra för drygt en vecka sedan, och Tindras mål är nu att lära känna honom och kvala till nationella klasser så snart som möjligt.
– Det känns spännande att få utvecklas mer, och då kan jag utveckla min andra ponny också, säger Tindra.
– Han känns väldigt trygg, stabil och mjuk och han är väldigt snäll.

Tindras förhoppning är nu att rida mästerskap på Money Boy i framtiden. Först och främst SM med båda ponnyerna, men gärna internationella mästerskap också, och då tror hon det är Money Boy som kommer räcka längst.
– NM känns som ett realistiskt mål, men jag känner ingen press på mig. Vi ska bara ha roligt, säger Tindra.

Sandra är nöjd med att ha hittat en passande ryttare till sin ögonsten.
– Jag är jätteglad att han fått en så bra kunnig familj, plus att duktiga Johanne Due Boje är hennes tränare, berättar Sandra för Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden