Avelsnyheter
17 juni 2018 11:09

Embryon till salu på Elitfölauktionen

SWBUnder årets Elitfölauktion kommer några enstaka toppstammade embryon att gå under klubban.

Embryon till salu på Elitfölauktionen
Rising Star TH är ett av alla föl som har sålts på SWB:s Elitfölauktion genom åren. Foto: Kim C Lundin

SWB-uppfödarna blir allt flitigare med embryotransfer. SWB skriver på sin webbplats det flera mycket intressanta embryon är tillverkade under pågående avelssäsongen.

Runt om i landet finns även ett stort antal högintressanta embryon med spännande kombinationer av blodslinjer som bärs fram av sin egen mamma.

– Jag har följt utvecklingen av embryoauktioner i Europa på nära håll och jag är helt övertygad om att marknaden är redo, säger Andreas Jönsson i SWB:s selektionsteam till SWB.
– Riktig toppstammade embryo med ett dokumenterat starkt möderne kan bli riktigt intressant för köparna på elitfölauktionen, fortsätter han.

Nu vill SWB att den som har ett embryo som kan vara intressant att auktionerna ut anmäler detta till dem.

Den 12-16 augusti ger sig SWB:s selektionsteam sig ut på turné för att välja ut de föl som ska gå under klubban på Elitfölauktionen i samband med Breeders Trophy den 5 oktober.

Mer information finns på SWB:s webbplats. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden