Dressyr
30 april 2021 21:55
Ridsportplus

Emilie Nyreröd efter segern: ”Lite ringrostigt”

StrömsholmI dag reds en Intermediaire II på Strömsholm, och Emilie Nyreröd och Floppy Disc tog hem segern. "Vi missade i bytena i vartannat som annars är en höjdpunkt för oss, och det var lite surt.", säger ryttaren som är gravid i vecka 22.

Emilie Nyreröd efter segern: ”Lite ringrostigt”
Emelie Nyreröd och Floppy Disc. Fotot är taget vid ett tidigare tillfälle. ArkivFoto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Dagens nationella Intermediaire II-klass på Strömsholm resulterade i det segrande ekipaget Emilie Nyreröd och Floppy Disc (f. -09 e. Florencio I – Blue Hors Don Romantic), med procentsiffran 69,559.

– Det kändes bra, jag har gjort en start tidigare i år, det kändes lite ringrostigt men det är väldigt kul att komma igång och tävla igen – även om jag vet att vi kan ett snäpp till, säger Emilie Nyreröd.

Hon berättar att det inte var något specifikt som var fel, förutom att de fick ett jämfotahopp i bytena i vartannat, som annars brukar ge åttor åt ekipaget, utan mer en känsla.

– Floppy har en tendens att bli lite spänd på tävlingsbanan, det har vi behövt jobba med sedan unghäståren. Det blir inte bättre när man tävlar så sällan, både Floppy och jag behöver bli mer avspända i tävlingssammanhang.

Nästa tävling blir Segersta om två veckor – men sedan är det oklart hur det blir.

– Det kan bli ett uppehåll, för jag är gravid i vecka 22. Min tränare Cecilia Kristoffersen ska få hjälpa mig att hålla igång Floppy de sista månaderna, säger Emilie Nyreröd.

Tvåa i dagens klass blev Anna Svefors och Flawless (f. -10, e. Fürstenball – Rhodes Scholar) med 69,363 procent.

På tredjeplats återfinns Mathilda Andersson Antelli och Chicago 129 (f. -08, e. Ciacomini – Carthago).

Resultatlista finns här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden