Fälttävlan
1 november 2017 17:30

En av världens bästa ponnyer byter ryttare

EM-vinnareDen flerfaldiga EM-medaljören Askaban B har fått en ny ryttare. Familjen Böckmann har dock valt att inte sälja ponnyn som Calvin Böckmann har haft så stora framgångar med på fälttävlansbanorna.

En av världens bästa ponnyer byter ryttare
Askaban B och Calvin Böckmann vann EM i Malmö 2015. Foto; Roland Thunholm

2015 blev Calvin Böckmann och ponnyn Askaban B (val, f 2003, e Anton B-Freddy) Europamästare i fälttävlan på Ribersborg i Malmö. Det är bara en av många framgångar för ekipaget, som även har tagit brons och silver på EM och har varit etta eller tvåa i majoriteten av sina internationella starter.

”Askaban har alltid fått Calvin säkert hem i sex år, lärt honom mycket och de arbetade tillsammans för att göra allt. Han är en mycket speciell ponny och vi är tacksamma för tiden och alla erfarenheter” säger Calvins mamma Simone Böckmann till Buschreiter.

Nu blir Calvin snart för gammal för att rida ponny internationellt, men familjen har valt att inte sälja sin ponny.”Vad gör man med en champion som dig? Sälja? Nej, det kunde vi inte. Du tillhör familjen” skriver de på Askabans egen Facebooksida.

Även om Askaban inte säljs har han fått en ny ryttare att tävla vidare med. På Facebook berättar familjen att det är Charlotte Fritzen, som även hon ingick i det tyska ponnyteamet i Malmö 2015.

171101calvinbockmann_lg
Mot guld framför Turning Torso. Foto: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden