Blogg
19 juni 2014 07:03

En sorgens dag

Lördagen var en sorgens dag för vår sport. Två unga ryttare togs ifrån oss för tidigt. Riskerna är stora i den här sporten men likaså glädjen. Glädjen i att känna hur mycket hästen du sitter på älskar terrängen och hur ni som team jobbar tillsammans genom svårigheterna.

Att vara ett med din häst under terrängprovet liknar ingen annan känsla jag någonsin upplevt. Det är otroligt sorgligt att två dödsolyckor sker på samma dag men det är i slutändan faktiskt en slump. Vår sport är farlig och riskfylld men glöm inte bort att hästar generellt är farligt att hålla på med och även de facto att många andra sporter olyckligtvis drabbas av sådana här tragiska olyckor.

Något som Ponnymamman som också bloggar här på Ridsport beskriver hur vissa människor är mer risktagande än andra. Att risktagare hittar en annan kanal för en adrenalinkick om en kanal stängs. Sedan jag var fem år har hästar varit en stor del av mitt liv och sedan jag var i tioårsåldern har jag varit fast, fälttävlan har sedan dess varit min passion.

För personer utifrån kan det tyckas konstigt men som jag sa tidigare liknar känslan av att vara ett med hästen under ett terrängprov inget annan känsla. Visst vi tar en risk varje gång vi gåe ut i terrängen men passionen och kärleken till terrängen är något som ryttare och häst känner lika starkt, delar lika starkt och det är därför vi gör det!

Till alla närstående skickar jag varma hälsningar! Som sagt en sorgens dag!

/LINE

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden