Fälttävlan
9 september 2018 09:22

Engla och Magnificent har inlett karriären i hästklasser – seger direkt

SmakstartVid ponny-EM klarade inte det svenska fättävlanshoppet Magnificent mätningen. Några dagar senare avslöjade Engla Westerberg att hon skulle få behålla Magnificent och satsa på mot junior-EM. Nu har resan inletts med en första start i hästklass.

Engla och Magnificent har inlett karriären i hästklasser – seger direkt
Engla och Magnificent är på banan igen. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Efter att ägaren och uppfödaren Linda Johannesson vänt mardrömmen till lycka kunde Engla Westerberg åter se framåt. I stället för att toppa ponnytiden med EM får hon istället rida vidare Magnificent (val f 2010 e Dirco Hästak, uppf/äg Linda Johannesson) i en satsning mot junior-EM.

I går gjorde Engla och Magnificent sin första start som hästekipage i H100 (-21 år) i Vinslöv. En dressyr på nära 76 procent gav 24 straff. Ytterligare fyra adderades efter ett ner i banhoppningen, men terrängen var felfri och inom tiden. Seger på 28 straff jämnt blev resultatet för ekipaget i deras startskott på juniorkarriären.
”Efter mardrömmen: Engla satsar på junior-EM” – läs hela artikeln här.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden