Hoppning, Ponny
12 oktober 2020 12:56

Eskilstunaortens RF och Runsten Equestrians klara för SM-final

Lag-SMStartfältet i lag-SM är snart klart – i helgen avgjordes zon Central hos Vikbolandets Ryttarförening. Det blev Eskilstunaortens Ryttarförening och Föreningen Runsten Equestrians som tog finalbiljetterna, samma lag som toppat bägge omgångarna.

Eskilstunaortens RF och Runsten Equestrians klara för SM-final
Eskilstunas elitlag har anledning att fira. Foto: Privat

Eskilstunaortens Ryttarförening vann första omgången och söndagens avgörande omgång, som gick i Medelsvår B, i Folksam Ponnyallsvenska. Tvåa i bägge omgångarna har varit Föreningen Runsten Equestrian, vilket nu skickar bägge klubbarna till SM-finalen på Strömsholm vecka 47.

I Eskilstunas lag red Alice Nyman Wass med Tequeila Mary, Saga Gunnarsson med Tamaguchie, Frida Odermatt med Queens Marigold och Lovisa Wulff med Oatfield Black Magic. Det var i stort sett samma lag som red i första omgången, som avgjordes i Södertälje innan coronauppehållet. Där ingick Hanna Tingvall och Panoog de L’aube i laget istället för Lovisa Wulff.

Därmed är samtliga zoner utom en finalklara. Kvar är zon Väst som avgörs hos Ulricehamnsbygdens Ridklubb på Grevagården i helgen. I topp efter första omgången ligger Skedala Ridklubb och Nääs Hästsportförening med Billdals Ridklubb precis under strecket.

Resultatlistor Vikbolandets Ryttarförening.

Aktuell ställning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden