Sportnytt
12 augusti 2021 09:16

EU:s ordförande blir beskyddare av EM

Högt beskyddUrsula von der Leyen är inte bara EU:s mäktigaste politiker. Hon är också dressyrryttare och har en passion för ridsporten. Nu blir hon beskyddare av såväl EM i hoppning i Riesenbeck som EM i dressyr i Hagen.

EU:s ordförande blir beskyddare av EM
EU:s ordförande Ursula von der Leyen har ett engagemang inom hästsporten och rider själv. Foto: EU-kommissionen

− Kärleken till hästen och till hästsport förenar människor i Europa över regiongränser, språk och sedvänjor. Därför är det en stor glädje för mig att få gå in som beskyddare av dessa mästerskap, som får speciella förutsättningar på grund av pandemin, säger Ursula von der Leyen i ett pressmeddelande från arrangörerna.

− Jag önskar hästar och ryttare trygga, säkra och framgångsrika mästerskap med sport på högsta nivå. Må den bäste vinna!

Ullrich Kasselman i arrangörsstaben för EM i hoppning säger att de är väldigt glada över att EU-kommissionens ordförande åtar sig att vara beskyddare.
− Hennes stora entusiasm och passion för sporten och dess utveckling för henne till en utmärkt ambassadör.

− Beskyddarskapet för dessa båda mästerskap kan inte bli mer europeiskt än så. Ursula von der Leyens engagemang stryker under den internationella betydelsen av båda mästerskapen, liksom ridsportens betydelse i de regioner där mästerskapen äger rum, säger Ludger Beerbaum, delägare i den anläggning där EM i hoppning arrangeras.

EM i hoppning äger rum 1-5 september
EM i dressyr äger rum 7-12 september.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden