Hoppning
16 december 2020 11:17

Falsterbo Horse Show lanserar ny tävlingsserie

På gång"The show must go on", skriver arrangören bakom Falsterbo Horse Show på Facebook. Förutom att annonsera kvalstarten inför det försenade 100-årsjubileum som man hoppas kunna fira 2021, lanserar FHS nu också en serie hopptävlingar under namnet "Falsterbo Starten".

Falsterbo Horse Show lanserar ny tävlingsserie
Siri Swärd med Jimmy i 6-årsfinalen i samband med hopp-SM i Falsterbo i somras. Foto: Roland Thunholm

”Vi vet inte hur pandemin kommer att påverka 2021, men vi vet vad vi vill – och det är en hel del.” Det skriver arrangören bakom Falsterbo Horse Show på Facebook samtidigt som kvalstarten för de unga hästarna och amatörtouren annonseras – ihop med nyheten om en ny serie hopptävlingar under våren.

Ambitionen är fortsatt att genomföra en traditionell upplaga av Falsterbo Horse Show den 10-18 juli, och då fira det 100-årsjubileum som var tänkt att firas i år. Men den unika arenan kommer alltså att fyllas med hästar långt innan dess. Under våren planeras det för regionala hopptävlingar under fyra helger i april, maj och juni. Tävlingarna går under namnet ”Falsterbo Starten” och är tänkta att gå av stapeln vecka 16, 18, 20 och 23.

Kvaltävlingarna i hoppning och dressyr till Folksam Open 4-6 år, Trikem 7-årschampionat och Horseware 7-årschampionat startar den 26 februari. Förhoppningen när det gäller Krafft the Tour of Amateurs i hoppning och dressyr är att kvalen också ska kunna börja den 26 februari. ”Men om tävlingarna då inte är öppna för samtliga ryttare, kommer vi att senarelägga kvalstarten”, skriver arrangören.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden