Hoppning
7 maj 2020 16:11

Falsterbo vill ha samlat SM

ÖppningPå onsdagen kom beskedet att Falsterbo Horse Show ställs in i år, på grund av coronasmittan. Men nu finns det en chans att det ändå kommer att galoppera ekipage på den stora Falsterbobanan i sommar - man har ansökt om att få arrangera ett samlat SM i hoppning.

Falsterbo vill ha samlat SM
Marcus Westergren och Calmere är regerande svenska mästare bland seniorer. Här red ekipaget 7-starfinalen i Falsterbo 2018 - blir det samma bana ekipaget får försvara sitt guld på? Foto: Roland Thunholm

När Skogslotten hoppade av som SM-arrangör för ett par veckor sedan, öppnades dörren för nya hugade spekulanter – ett svårt uppdrag i coronatider. Arrangörerna hade till den 1 maj på sig att anmäla sitt intresse och det visar sig nu att Falsterbo Ryttareförening, som ligger bakom Falsterbo Horse Show, är en av två arrangörer som sagt att de vill ha SM för seniorer utomhus. I sin anmälan skriver de att de även vill ha SM för ponny, children, juniorer och young riders under vecka 33 i augusti.

Även Henriksdals RF har sökt utomhus-SM, endast häst, vecka 38. Ytterligare fyra arrangörer har skickat in ansökan- Enköpingsnäs, Växjö, Sundbyholm och Västervik – men här handlar det endast om SM för ponny och/eller children.

Robert Solin, nationell hoppsamordnare på Ridsportförbundet, kan inte kommentera ansökningarna men berättar att hoppkommittén har möte i nästa vecka där SM ska tas upp för diskussion. Därefter ska ett förslag tas fram och även godkännas av tävlingssektionen, innan SM-arrangören får klartecken.

– Rekommendationerna från myndigheterna måste ju vara förändrade för att det ska vara möjligt att genomföra en sådan här tävling, det är ju förutsättningen för det hela. Sedan kommer en rad komplicerade frågeställningar som är knutna till det här, som kvalmöjligheter och annat. Så det är en lång process, menar Robert Solin.

Ridsport söker Jana Wannius och Falsterbo Ryttareförening för en kommentar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden