Hoppning
22 april 2020 15:17

Skogslotten blåser av hopp-SM – ny arrangör sökes

CoronavirusetSkogslottens Ryttarförenings arrangemang Bråvalla Hästival, med SM i hoppning för ponny och häst 21-26 juli 2020, ställs in. Men mästerskapet kan bli av trots allt, enligt Svenska Ridsportförbundet.

Skogslotten blåser av hopp-SM – ny arrangör sökes
Regerande svenska utomhusmästaren Marcus Westergren efter segern i fjol. Foto: Roland Thunholm

– Det är väldigt tråkigt att behöva landa i det här beslutet, men vi ser ingen annan möjlighet. Inför nästa år kan vi satsa fullt ut och använda allt det arbete som redan lagts ner, säger Ann Lundberg, tävlingsledare, i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.

Ett samlat SM i hoppning på Bråvalla i Norrköping för seniorer, young rider, junior, children och ponnyryttare var planerat den 21-26 juli, tillsammans med tävlingar på elitnivå med utställningar, fölauktion och mängder med kringaktiviteter.

Men utbrottet av coronaviruset gör det omöjligt att fullfölja planeringen av årets tävlingar, enligt föreningen som nu väljer att ta beslutet att ställa in.

– Den närmaste månaden skulle vi behöva göra ett antal dyra investeringar, vilket gör att vi väljer att flytta det redan nu, säger Ann Lundberg.

Öppnar för annan arrangör

Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté har tagit emot beskedet.
– Det är mycket tråkigt att Skogslottens RF tvingats att ta detta beslut, men vi har full förståelse för deras det. Att ordna ett samlat hopp-SM är ett mycket stort åtagande, och alla förutsättningar för att det blir både en sportslig och publikmässig succé måste finnas på plats och förberedelsetiden vara tillräcklig, säger Jonas Holmberg, ordförande Svenska Ridsportförbundets Hoppkommitté.

Men mästerskapet ställs i dagsläget inte in. Istället öppnar Hoppkommittén nu för andra föreningar att ansöka om att arrangera SM i hoppning 2020 vid ett senare tillfälle i år.

Sista ansökningsdag är 1 maj. Kommittén pekar också i pressmeddelandet på möjligheten att senast 1 maj ansöka om hopp-SM 2021. Beslut i båda frågorna väntas vid nästa kommittémöte som hålls den 5 maj.

Texten uppdateras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden