Fälttävlan
14 september 2018 22:51

Fälttävlansdressyren klar – fyra jämna svenskar och en toppad

DressyrklartFälttävlans dressyr i Tryon är klar. Det är mycket tyskt i täten och för svensk del blev det en ytterst jämn uppvisning, toppat med OS-silverekipagets kanonrunda.

Fälttävlansdressyren klar – fyra jämna  svenskar och en toppad
Ludwig Svennerstål gjorde sin dressyr med Stinger på fredagen. Foto: Roland Thunholm

De 84 fälttävlansekipagen i Tryon har ridit klart dressyren och nu laddas det om inför terrängen där allt kan hända i resultatlistorna. Två tyskar ligger i toppen: Julia Krajewski och Chipmunk FRH på 19,9 straff och Ingrid Klimke med SAP Hale Bob på 23,3 straff.

Trea är Storbritanniens Rosalind Canter med Allstar B på 24,6 straff.  Bästa svensk är Sara Algotsson Ostholt som rider individuellt med sin OS-silverhäst Wega – femte plats på 25,9 straff.

De svenska lagryttarna var ruggigt jämna och alla fyra kom in på mellan 32,2 och 32,8 straff. Anna Freskgård/Box Qutie  ligger på plats 42 med 32,2 straff och Niklas Lindbäck/Focus Filiocus på plats 43 med 32,2 straff.

Louise Svensson Jähde/Waikiki ligger på plats 46 med 32,4 straff och Ludwig Svennerstål/Stinger på plats 52 med 32,8 straff.

Nationstävlingen

Inför morgondagens terräng leder Tyskland nationstävlingen på 73,4 straff. Storbritannien ligger tvåa på 80,8 och USA ligger trea på 83,0. Sverige ligger tolva av 16 lag  på 96,8 straff.

Resultatlistor

Ridsport
Bäst i test av svenskarna: Sara Algotsson Ostholt och Wega. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden