Dressyr
28 februari 18:45
Ridsportplus

Familjefest i Perstorps Intermédiaire: ”Fira med våfflor”

NationelltSom om det inte var nog att hon själv vann huvudklassen, Intermédiaire I, med sin egen uppfödning i Perstorp. Britt-Marie H-Ivarssons dotter kom trea i klassen – tillsammans med en annan familjeuppfödning. "Nu ska vi fira," säger Britt-Marie H-Ivarsson.

Familjefest i Perstorps Intermédiaire: ”Fira med våfflor”
Beatrice Ivarsson och mamma Britt-Marie H-Ivarsson vid prisutdelningen i Perstorp på söndagen. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Perstorps Kör- och Ryttarförening har bjudit in till nationella dressyrtävlingar för hästar under söndagen.

Det är inte ofta båda två har mer än 71 procent. Nu ska vi fira med familjen och äta våfflor och glass. Britt-Marie H-Ivarsson.

Som huvudklass reds en Intermédiaire I som blev en riktig familjefest.

Klassen hade elva startande och när den var klar stod Britt-Marie H-Ivarsson som segrare med 72,206 procent tillsammans med sin egen uppfödning Rudolph (SWB val f 2011 e Zuidenwind-Rosvelt).
– Idag var han taggad men lyssnade bra ändå. Det blev en jämn och bra ritt, säger ryttaren som har utbildat sin häst själv och ridit såväl årgångsfinaler som unghäst-VM på honom

Dottern kom trea

Ekipaget, som tävlar för Dagstorpsortens Ryttarförening, har vunnit flera Intermédiaire tidigare – men att dottern Beatrice Ivarsson kommer trea i samma klass hör inte till vanligheterna. Även hon red en familjeuppfödning, 15-årige Charles.

Dottern slutade på 71,078 procent.
– Det var en stadig ritt. Det är inte ofta båda två har mer än 71 procent. Nu ska vi fira med familjen och äta våfflor och glass.

Driver hästgård

54-åriga Britt-Marie H-Ivarsson bor på och driver hästgård utanför Billeberga med sin familj. Hon arbetar som gymnasielärare på Sveriges Ridgymnasium och sköter med den egna hästverksamheten med uppfödning och utbildning.
– Nästa start blir en Intermédiaire I, säger hon.

Martina Åkesson blev tvåa i klassen tillsammans med Rozella på 71,274 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden