Världen
11 mars 2018 15:00

Familjen Bosson ropade in häst på DWB-auktion

Ett av stona på lördagens auktion för danska varmblod i Herning ropades in av en svensk familj. "Vi tittade mest av en slump på auktionshästarna," säger Amelie Bosson, Lund.

Familjen Bosson ropade in häst på DWB-auktion
Olle och Bianca Bosson bekantar sig med sin nya familjemedlem, Foxy Lady. Foto: Privat

– Det som gjorde att vi fastnade för henne är hennes supertemperament och tre bra grundgångarter. Hon känns som en väldigt positiv häst, säger 18-årige Olle Bosson som blir ryttare på Foxy Lady och tillägger att hon påminner om hans nuvarande tävlingshäst, 20-åriga Liza Minelli.

Står kvar för utbildning
4-åriga Foxy Lady (Fürstenball-UNO Don Diego, uppd Stutteri UNO) kommer att stå kvar hos sin utbildare Ida Hofman-Bang på danska Fyn tillsvidare.
– Vi åker dit och rider och lär känna henne mer. Vi vill ha en mjuk övergång, säger mamma Amelie Bosson vars 15-åriga dotter Bianca också tävlar dressyr.

– Vi hade egentligen inte planerat för något hästköp nu, vi tittade mest av en slump på auktionshästarna för en vecka sedan och hittade några som Olle fastnade för. Både Olle och Blanca provred Foxy Lady på fredagskvällen och blev helt förälskade, fortsätter Amelie Bosson.

Hon har ju ett avelsvärde också och vi är intresserade av avel. Så vi hoppas att det också kan bli några fina föl framöver. Amelie Bosson.

Budgivning mot stuteri
Det blev lite kamp om stoet då ett danskt stuteri var med på budgivningen. Men till slut gick hon till Sverige och familjen Bosson för 42 000 euro, ungefär 400 000 svenska kronor.
– Hon har ju ett avelsvärde också och vi är intresserade av avel. Så vi hoppas att det också kan bli några fina föl framöver, säger Amelie Bosson.

Se Foxy Lady under ryttare i videon nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden