Dressyr
30 november 2018 13:49

Farväl Biggles: Hingsten har gjort sin sista dans

FarvälBiggles 1015 har sagt farväl. Tillsammans med Lina Dolk gjorde han sin sista show och hyllades av publiken på Friends.

Farväl Biggles: Hingsten har gjort sin sista dans
Lina Dolk och Biggles i sin sista show. Foto: Roland Thunholm

Tillsammans har Lina Dolk och Biggles 1015 (SWB, f 1998, e Björsells Briar-Krevad, uppf/äg Fam. Ingrid Lundberg Persson) tagit SM-medaljer, NM-guld för U25, internationella segrar och topplaceringar inklusive en tredjeplats i Aachens U25-kürfinal. De vann Lövsta Future Challenges final på Friends förra året och nu gjorde de sin sista start någonsin, i just LFC-finalen.

– Det har varit en enorm resa, säger hingstens tidigare ryttare Kristian von Krusenstierna som under många år tävlade hingsten på Grand Prix-nivå.
– Nu är det blandade känslor. Man ser en så glad häst – 20 år men så fräsch, så glad och han bara älskar det här. Det är så roligt att han får sluta på topp.

Att det skulle bli tårfyllt visste Lina redan innan. I sin sista passage ackompanjerades de av ett taktfast klappande, som strax senare bröt ut till jubel. Med blommor i  Linas hand visade Biggles upp sig i ett sista ärevarv.
– Visst var det känslosamt. Publiken var med oss och jag njöt verkligen där inne, säger Lina medan hon torkar tårarna strax efteråt.

Det blev ingen seger den här gången, men det spelade mindre roll.
– Han bjöd på en fantastisk känsla på framridningen. Vi hade lite småmissar, men det gör inte så mycket – jag tar med mig allt jag har fått uppleva med honom de här åren, säger Lina.

LFC-finalerna vanns av Nina Rademaekers/Dorano och Marina Mattsson/Quartermain – läs mer om klassen här.

Img_0274
Biggles sätter punkt. Foto: Roland Thunholm
Img_0356
Lina tog emot blommor på arenan direkt efter ritten. Foto: Roland Thunholm
A74q0250(1)
Det var en stund fylld av känslor. Foto: Roland Thunholm
47084954_268494293865342_4402730207300026368_n
Hingstens tidigare ryttare kramar om Lina just efter den sista dansen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden