Världen
25 september 2020 17:34

FEI:s beslut: Förenade arabemiraten stängs av från ridsport

Måste betalaDet har länge blåst kring distansritt i Förenade arabemiraten. Det senaste blåsvädret har handlat om att tävlingar kallats nationella trots att en rad av ryttare varit från andra länder. Nu stängs alla ridsportgrenar av från tävling under en tid – och distansen stängs av under en längre tid.

FEI:s beslut: Förenade arabemiraten stängs av från ridsport
Ryttare från Förenade arabemiraten. Arkivbild. --

FEI:s styrelse har stängt av hela Förenade arabemiraten, ett land som består av sju olika emirat som Dubai och Abu Dhabi, från tävling inom ridsport. Orsaken är att distanstävlingarna Sheikh Mohammed Cup och The President´s Cup som gick av stapeln i början av 2020 borde ha hållits som en internationell tävling och inte en nationell, eftersom andelen internationella ryttare var så stor.

Styrelsen har konstaterat att Förenade arabemiraten brutit mot flera regler. Eftersom regelbrotten var så allvarliga kom styrelsen enhälligt fram till att sanktionerna måste vara allvarliga.

Alla discipliner avstängda

Från och med 24 september är alla ryttare från Förenade arabemiraten, oavsett discipliner, avstängda till 31 december 2020. Men emiratens distansryttare är avstängda längre, ända till 31 mars 2021.

Ytterligare en konsekvens är att alla tävlingar i Förenade arabemiraten är otillåtna under perioden, och den häst, ryttare eller funktionär som deltar kan bli avstängd i sex månader. Dessutom måste emiraten betala FEI:s rättegångar och en del av de avgifter som skulle ha betalats om tävlingarna i början av 2020 räknats som internationella. Allt enligt FEI:s hemsida.

– Tyvärr var vi tvungna att stänga av Förenade arabemiraten 2015 på grund av en utredning om distanshästars hälsa och att emiraten inte följt FEI:s regler. Det är extremt tråkigt att vi ser liknande problem 2020, säger FEI:s president Ingemar De Vos i ett pressmeddelande.

Svenskägd häst tävlade storlopp i Förenade Arabemiraten

Ridsports distansexpert: ”Förenade Arabemiraten har nog bara en chans kvar”

Upp till bevis, Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten är tillbaka i FEI-familjen

FEI utesluter Förenade Arabemiraten

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden