Ponny
26 juli 2015 18:50

Fem nya svenska mästare

Ponnysporten fick på söndagen fem nya svenska mästare i hoppning när helgens mästerskapstävlingar avslutades på Sundbyholm.

Fem nya svenska mästare
Signe Svensson svensk mästare i kategori B med Beats Me. Photographer Roland Thunholm

Kategori B var först ut och där gick Signe Svensson och Beats Me (sto f -02 okänd härst, uppf Tina Backlund) som enda ekipage felfritt genom hela mästerskapet. Det krävdes visserligen omhoppning mot två som var lika felfria genom de tre SM-klasserna men i avgörandet var Signe ensam om nollan.

– Det var mitt första SM och jag siktade på final. Jag var egentligen här för att samla rutin men det blev ju mycket mer, sa Signe till Ridsports utsända Lisbeth Pahnke-Airosto.

Amanda Möller/Poema Belle och Elsa Norgren/Madness vann silver respektive brons.

I kategori C grupp 1 var Michelle Cranning Hillgren, som tidigare vunnit SM för children, ensam om att klara finalbanans 1,20-höjder utan fel på hinder. Hon missade dock guldchansen efter ett tidsfel med Woodfield Night Light och fick nöja sig med brons. Svensk mästare blev Anna Haag och den 12-årige irländaren Steel Flight som vann omhoppning mot Tuva Eriksson/April is full of Surprises  efter att båda klarat SM-banorna på totalt åtta fel.

Ebba Eriksson vann grupp 2 på totalt 19 fel med Munsboro Simon. Lotta Norrman/Celina var tvåa på 26 fel och Frida Bloman/Munsboro Baby Blue blev bronsmedaljör på 31 fel totalt.

Kategori D grupp 1 fick tre ekipage till omhoppning efter totalt åtta fel vardera över de tre SM-klasserna.  Omhoppningen resulterade i guld till Ottilia Lundgren och den franska Ocean Des As (val f -02 e Vert et Rouge-El Fif), silver till André Brandt/Snowy Dawn och brons för Alice Eriksson/Noblesse Oblige efter fyra, åtta, åtta fel i avgörandet.

Grupp två vanns klart av Josefine Nykvist och Why Not Equus (sto f -07 e Algot-Ralmé Z, uppf Bergholm Invest AB) på totalt sex fel efter att som ensamma klarat finalens 1,30-höjder med endast två tidsfel. Fanny Berthem och Caherconree Diamond Belle var tvåa på 15 frel och med ytterligare ett fel blev det brons för Vanda Valeskog/Ballinoclogh Soxs.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden