Världen
18 januari 2018 11:51

Film på cirkushäst som attackeras väcker avsky världen över

AttackEtt klipp på en häst som attackeras under en cirkusrepetition av ett lejon och en tiger har väckt starka reaktioner sedan det spridits på sociala medier och i nyhetsmedia i olika delar av världen.

Film på cirkushäst som attackeras väcker avsky världen över
Det obehagliga klippet ska vara filmat av en person som arbetar på cirkusen.

Det hemska klippet har spridits såväl på sociala medier, som via bland annat New York Post, The Sun och Daily Mail. Filmen visar hur en häst på en cirkus i kinesiska Cangzhou City attackeras av ett lejon och en tiger under en träning. Enligt Metro skulle numret gå ut på att lejonet och tigern skulle rida på hästen.
”Men djuren samarbetade inte så bra. Hästen sparkade lejonet, som började bita det i gengäld” säger en talesperson för cirkusen till Metro.

Strax därpå började även tigern bita i hästens ben samtidigt som den skräckslagna hästen försökte fly. Cirkuspersonalen ska slutligen ha fått bort de attackerande djuren med hjälp av piskor. Cirkusens talesperson uppger för Metro att hästen var okej efter attacken och att det är ”normalt” att liknande saker händer under träningar.

Allt eftersom klippet har spridits har antalet reaktioner mot både cirkus i allmänhet och just den här cirkusen vuxit i antal, men likväl ska cirkusen enligt Metro fortsätta sina föreställningar som planerat.

Ridsport har valt att inte publicera klippet. För den som trots allt vill se klippet finns det hos bland annat brittiska Metro.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden