Ridsport TV
14 januari 2019 09:01

Filmklipp: Se Elias mäktiga kür här

Maffig kürDen svenskägda frieserhingsten fortsätter sina framgångar i Nederländerna. Han har tagit flera GP-segrar, och säsongen avslutades med en fin kürplacering mot några av de främsta holländska ekipagen. Se klipp från den härliga ritten här.

Filmklipp: Se Elias mäktiga kür här
Frieserhingsten Elias 494 skördar fina framgångar i Nederländerna. Foto: Privat

Ridsport har tidigare skrivit om resan som den svenskägda frieserhingsten Elias 494 (f-06 e Jorn u Maaike Brechtsje e Maiko, uppf Demro Stables) gör i Nederländerna (läs mer här). Elias ägs sedan fem år tillbaka av Linda Annell från Sundsvall, men han är stationerad i Nederländerna hos Marc Peter Spahn där han verkar i avel och tävlas.

Under fjolåret gjorde han sin GP-debut, och han tog under 2018 flera segrar på över 71 procent. I slutet av december deltog han vid en stor tävling arrangerad av IICH Groningen, där Elias och Marc Peter Spahn tävlade mot några av de främsta GP-ekipagen i Nederländerna. I küren blev det en andraplats med 69,208 procent, och här kan du se ett klipp från den mäktiga ritten:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden