Dressyr
8 april 2023 09:34

Finaldebutanten Johanna Due-Boje höjde sig i küren

Världscupfinal"Jag är jättestolt över både mig själv och Mazy, att vi har lyckats hålla ihop två sådana här bra ritter på vårat första stora mästerskap." Det säger Johanna Due-Boje efter världscupfinalen.

Finaldebutanten Johanna Due-Boje höjde sig i küren
Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj i sin finalkür. Foto: Kim C Lundin

Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj (SWB sto f 2008 e Bocelli-National Zenith xx, uppf/äg Annette Karlsson och Aksel Primdahl) slutade åtta med 76,118 procent när dressyren världscupfinal avslutades med kür under natten mot påskafton i Omaha, USA.

Mazy var verkligen på g, men hon var ändå med mig.

Johanna Due-Boje.

Ekipaget visade ett vackert kürprogram till irländska toner ur Lord of the Dance där det satsades lite mer än i Grand Prix-programmet tidigare i veckan.

– Jag är mycket mer nöjd med känslan idag. Mazy var verkligen på g, men hon var ändå med mig. Det var väldigt häftigt att få rida inför den amerikanska publiken. Jag kände verkligen deras stöd, säger Johanna Due-Boje till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Mazy Klövenhöj
Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj i världscupfinalen där de var nära personligt rekord. Foto: Kim C Lundin

– Jag är jättestolt över både mig själv och Mazy, att vi har lyckats hålla ihop två sådana här bra ritter på vårat första stora mästerskap.

Det blev en liten taktmiss i ena galoppökningen.
– Det får jag ta på mig helt själv. Annars hade jag en superfin känsla, fortsätter ryttaren.

Domarna gav fina poäng för bland annat passage och övergångar piaff-passage. Resultatet 76,118 procent är väldigt nära personbästa på 76,550.

Förbundskapten Bo Jenå är imponerad över vad han sett Johanna Due-Boje prestera i sin hittills största uppgift, där hon blev tia i Grand Prix-klassen och alltså åtta i küren.

– Hon är helt grym inne på banan. Hon har ett mycket bra fokus. Det är jätte-jättebra ridet och jag är väldigt nöjd med hennes insats, säger han till SvRF.

Förhandsfavoriten och titelförsvararen Jessica von Bredow-Werndl/TSF Dalera BB vann finalen.

På SVT Play går det att se finalen i efterhand.
Repris 08.20-12.25, SVT1, på påskafton.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden