Dressyr
17 mars 09:10

Avhopp och tillskott i världscupfinalen

InternationelltNu är den definitiva listan med anmälda ekipage till dressyrens världscupfinal klar. Kolla in vilken häst danska Nana Skodborg Merrald valde och det senaste avhoppet här.

Avhopp och tillskott i världscupfinalen
Nanna Skodborg Merrald och Blue Hors Zepter. Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

De senaste dagarna har nyheter om världscupfinalen i dressyr kommit tätt, med bland annat ett svenskt avhopp.

Nu berättar Eurodressage att även Nederländernas Emmelie Scholtens har tackat nej till en finalplats på grund av en besvärlig knäskada hos ryttaren, och att denna plats går till Marieke van der Putten/Torveslettens Titanium RS2, Nederländerna.

Nu finns bara sju som har kvalat från den västeuropeiska ligan på listan med startande fast ligan har nio platser. Dessutom tillkommer tyska titelförsvararen Jessica von Bredow-Werndl/TSF Dalera BB.

Nyligen kunde Ridsport berätta att svenska Johanna Due Boje har erbjudits en av tre extra platser som Internationella Ridsportförbundet delar ut och att hon nu arbetar för att kunna åka. Övriga två ekipage som har fått samma erbjudande är Australiens Simone Pearce/Fiderdance och Belgiens Jorinde Verwimp/Charmer.

Danmarks Nana Skodborg Merrald, som var kvalad med fler hästar, är nu anmäld med Blue Hors Zepter som förra året reds av Patrik Kittel i världscupfinalen.

Årets världscupfinaler i dressyr och hoppning rids i Omaha, USA, första helgen i april.

Deltagarlista, världscupfinalen i dressyr

FEI:s webbplats om världscupen i dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden