Dressyr
16 januari 06:25

Dressyrdrottningen siktar på världscupfinalen: ”Vi är redo”

InternationelltJessica von Bredow-Werndl och Dalera BB kom, sågs och segrade i söndagens världscupkür. "Det kan ha varit vår bästa kür någonsin," säger tyskan som nu har siktet inställt på årets världscupfinal.

Dressyrdrottningen siktar på världscupfinalen: ”Vi är redo”
Jessica von Bredow-Werndl och Dalera fortsätter att dominera internationell dressyr. Foto: FEI/Stefan Lafrentz

Tysklands Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB (TRAKH sto f 2007 e Easy Game-Handryk, uppf Silke Druckenmüller, äg Béatrice A. Buerchler-Keller) har dominerat dressyren sedan de vann OS-guld 2021.

Dalera behöver inte göra mer nu innan finalen, jag känner att vi är redo för den nu. Jessica von Bredow-Werndl.

En kortare mammaledighet för ryttaren har inte försämrat ekipagets prestationer och på söndagen dansade det eleganta ekipaget hem segern i sjunde deltävlingen av världscupens västeuropeiska liga i Basel, Schweiz.

– I dag var hennes piruetter riktigt bra, hon väntade och bar sig i uppförsbacke. Och slutorna och skritten var bättre än i innan i tävlingen. När det gäller piaff och passage finns inget att tillägga. Hon bara gör sin grej och hon älskar det, säger ryttaren i ett pressmeddelande från Internationella Ridsportförbundet, FEI.

Ekipaget, som i skrivande stund är rankat som världens bästa, var det enda över 90 procent i Basel.
– Det kan ha varit vår bästa kür någonsin, fortsätter Jessica von Bredow-Werndl.

Tillsammans med Dalera är hon titelförsvarare i världscupen och nu är siktet inställt på att åka till Omaha, USA, i april för att behålla titeln.

Segern i Basel var ekipagets andra i årets världscupserie. Dessutom vann de i Friends förra året.
– Dalera behöver inte göra mer nu innan finalen, jag känner att vi är redo för den nu. Kanske att hon får lite ledigt och sedan en del konditionsarbete innan vi flyger till Omaha. Jag är lyckligt lottad för hon är väldigt enkel att resa med. Jag ser fram mot världscupfinalen redan nu, säger Jessica von Bredow-Werndl.

52628618903_93c06c25d3_k
Jessica von Bredow-Werndl och Tsf Dalera BB på väg mot sin andra seger i den pågående världscupserien. Nu väntar finalen.

Hon leder världscupen, men i egenskap av titelförsvarare behöver hon inte kvala till finalen utan är garanterad en plats.

Efter helgens tävlingar i Basel ligger Patrik Kittel sjua totalt i serien. Fyra deltävlingar återstår, bland annat en i Göteborg i februari.

Resultat, Basel

Ställning, västeuropeiska ligan efter tävlingarna i Basel

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden