Dressyr
27 oktober 2018 06:00

Finalhelgen har börjat: Gunilla Byström och Vectra vassast i GP:n

FinaldagsI helgen avgörs både LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour med en segercheck på 100 000 kronor och LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy. I fredagens Grand Prix var Gunilla Byström och Vectra vassast.

Finalhelgen har börjat: Gunilla Byström och Vectra vassast i GP:n
Gunilla Byström och Vectra vann Grand Prix. Arkivbild: Pernilla Hägg

I Linköping avgörs LiveArena & DressagePowers två tourer, Grand Prix Tour och Young Rider Trophy, med kürfinaler på söndag. Tolv respektive åtta ryttare är klara för finalerna efter säsongens tidigare kvaltävlingar. Dessutom avgörs även finalerna av Dressyrringen Intermediarie I Kür och Dressyrringen Medelsvår B Tour på söndag.

Det är gott om namnkunniga ryttare på plats och en av dem har kvalat in dubbelt upp: Linda Dolk rider både final i både Grand Prix Tour och Young Rider Trophy, med Biggles 1015 respektive Languedoc.

Tävlingen tog fart under fredagen och toppades då med Grand Prix. Bäst i test var Gunilla Byström med Vectra (SWB, sto, f 2005, e Silvano-Amiral, uppf Carolin Ljungcrantz och Håkan Kindblom). Med 69,783 procent tog  de segern före Denise Ljungkvist och Soéga, som kom tvåa på 69,312. Tävlingarna rullar vidare i dag med bland annat Grand Prix Special och i morgon är det alltså finaler för fulla muggar.

Livesändning DressagePower TV
Start – och resultatlistor
GP-tvåan Denise Ljungkvist är nominerad till ”Årets komet” – glöm inte att rösta på din favorit via den här länken).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden