Dressyr
25 oktober 2020 17:07

Finalisterna klara i Lövsta Future Challenge dressyr

FinalklartElin Mattsson och Ebba von Essen heter de två segrarna i sista kvalet till Lövsta Future Challenge i dressyr. I och med söndagens kval i Lidköping är det klart vilka som får starta i finalen på Strömsholm.

Finalisterna klara i Lövsta Future Challenge dressyr
Ebba von Essen och Dora vann sista omgången för unga GP-hästar. Foto: Roland Thunholm

Under söndagen var det dags för den fjärde och avgörande kvalomgången i samband med de nationella dressyrtävlingarna hos Lidköpings Ridklubb. Därefter var det klart vilka ekipage som får göra upp om 400 000 kronor i prispengar på Strömsholm den 27–29 november.

Det blir totalt nio U25-ryttare och tio Unga Grand Prix-hästar som får rida finalen. I och med att finalplatsen ändrades så justerades även reglerna, vilket gav fler ekipage chansen att kvala in till finalen.

Equestrian Sport
Elin Mattsson och Beckham. Foto: Roland Thunholm

I söndagens inledande U25-klass, som reds i Intermédiaire II, var det Elin Mattsson med valacken Beckham (SWB f 2002 e Bernstein – Koncerz xx, uppf Johanna Nihlgård äg Lottie Mattsson) som tog hand om segern på 68,431 procent, och därmed kvalade till finalen.

− Det var andra gången vi red det här programmet och det kändes mycket säkrare den här gången. Jag tycker att det är kul att de har ändrat reglerna så att fler har chansen att rida finalen. Det ska bli superkul att rida finalen, nu ska vi hem och knåpa ihop ett kür-program, sade Elin efteråt, skriver Lövsta Future Challenge i ett pressmeddelande.

Equestrian Sport
Ebba von Essen och Dora. Foto: Roland Thunholm

I klassen för de Unga Grand Prix-hästarna, som även den reds i Intermédiaire II, var det Ebba von Essen och hennes fuxsto Dora (SWB  f 2009 e Don Primero – Amiral uppf Sonja Paulsson äg Ebba von Essen) som vann klassen på oslagbara 71,030 procent.  Andraplatsen gick till hemmaekipaget Anette Christensson och valacken Edwin som fick 70,588 procent. Båda hästarna kvalificerade sig till finalen.

− Det kändes bra, hon var jättefin idag. Nu får vi verkligen skärpa till oss inför finalen, det blir ju riktigt hårt motstånd på Strömsholm. Det kommer bli lite svårare i och med att finalen går över två dagar men jag tror att Dora kommer att göra det bra, sade Ebba efter vinsten.

Equestrian Sport
Elin Mattsson och Beckham är klara för final i Lövsta Future Challenge. Foto: Roland Thunholm

Kvalade U25-ekipage
Emma Jönsson – Gerion
Lina Dolk – Lanquedoc
Emelie Aldenfalk — Winton
Charlotta Lundblad – Wellington
Lo Dahlquist Mörkenstam — Welton Five
Elin Mattsson – Beckham
Linnea Lydèn – Don Ludovic
Mathilda Andersson Antelli – Chicago
Isabella Tovek – Happiness 26

Kvalade unga Unga Grand Prix-hästar:
Floppy Disc – Emelie Nyreröd
Van Vivaldi 1286 – Tinne Vilhelmson Silfvén
Dora – Ebba von Essen
Leopold – Mia von Essen
Edwin – Anette Christensson
Rolecz – Anna Österberg
Locatelli – Stefan Jansson
Zidney – Stefan Jansson
Flawless – Anna Svefors
Autograf Q – Mads Hendeliowitz
Exklusive – Elin Aspnäs

Bestämmelsen att man endast får rida en häst i finalen kvarstår. Stefan Jansson som kvalat in två unga Grand Prix-hästar behöver därmed välja vilken häst han ska rida i finalen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden