Ponny
18 maj 2019 19:01
Ridsportplus

Finalklara Nicole Wasmuth: ”Nu vill vi ta medalj”

NationelltFörra året red hon i Runstens sjundeplacerade lag på SM. Nu har Nicole Wasmuth varit med och säkrat en finalplats till lag-SM för andra året i rad. "Vi vill att det ska gå bättre i år. Nu ska vi träna och peppa varandra," säger 15-åringen.

Finalklara Nicole Wasmuth: ”Nu vill vi ta medalj”
Nicole Wasmuth och Banin Dubh ingick i Runstens vinnande lag när ponnyernas elitserie avgjordes på lördagen. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

På lördagen blev det klart att Runsten Equestrian vinner ponnyallsvenskans elitserie i hoppning, zon Central, och därmed tar sig till SM-finalen på Strömsholm i år igen.

Han ställer alltid upp för sin ryttare och har ett hjärta av guld. Nicole Wasmuth om sin ponny Banin Dubh.

15-åriga Nicole Wasmuth, Åkersberga, var med och red finalen förra året – nu är hon mer än redo att göra det igen. 2018 kom Runsten sjua i SM-finalen.
– Vi vill att det ska gå bättre i år och jag hoppas så klart på att ta en medalj. Det vore kul, säger Nicole Wasmuth.

Tillsammans med sin egen 13-åriga valack Banin Dubh ingick hon i Runstens vinnande lag när ponnyernas elitserie avgjordes på hemmaplan på lördagen.

Enda nollan

Runsten var enda laget som nollade i grundomgången och segern säkrades ganska tidigt. Det innebär att Runsten även vann serien totalt.
– Det var jättekul att vinna och det känns skönt att ha kvalat till finalen. Min ponny Banin Dubh och hela laget skötte sig jättebra, säger Nicole Wasmuth.

Hon har haft sin ponny i ungefär ett och ett halvt år och har massor av fina saker att säga om honom:
– Han är snäll och ambitiös. Han ställer alltid upp för sin ryttare och har ett hjärta av guld. Det är en jättefin ponny och han betyder mycket för mig.

Precis som sina lagkamrater Smilla Gardiner, Noela Meade Berglund och Smilla Fant tränar hon för Ann Liwing.
– Det är roligt att vi tränar för samma tränare även om vi inte tränar tillsammans eftersom vi bor lite utspridda, säger Nicole Wasmuth som också tävlar en av Ann Liwings ponnyer.

– Alla i laget känner varandra jättebra.

Vunnit medelsvår A

Nicole Wasmuth och Banin Dubh har haft en del framgångar sedan tidigare, bland annat vann de en medelsvår A nyligen och har varit med på två SM.

Vägen till den eftertraktade SM-medaljen ska gå genom träning och peppning av lagkamraterna. Och så kan det bli en del firande av seriesegern.
– Ja, vi måste fira lite, kanske tillsammans med Runstens lag för hästar som också har tagit sig till Strömsholm.

Läs mer om avgörandet i ponnyallsvenskans elitserie.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden