Blogg
9 augusti 2016 09:00

Finfin vecka på Sundbyholm

Vinst i både 1,30 och 1,40 och flera fina placeringar blev det för Stina Lillje på Sundbyholm där hon också red monté och testade att hoppa six bar för första gången.

Har haft en fantastisk vecka på Sundbyholm där unghästarna inledde måndag och tisdag, lite tittiga och vingliga men hoppade fint och fick med sig mycket på rutinkontot.

Torsdag till söndag gick de äldre hästarna, vi har lyxen att bo nära och kunna åka emellan samt ha tillgång till ett fint litet stall där under dagarna så det är verkligen vår favorittävling.

Bönan och Nasse gjorde sina livs andra 145 hoppningar och var dubbelnollor och placerade 2a och 3a, mycket bra då jag behövde en felfri 1,45 för att bli kvalad till Elittävling igen, efter att bara ridit unghästar några år.


Så ska det se ut!

Savanna vann 1,30 på lördagen med 7 !!!!!! sekunder, samt var 5e placerad i bronsfinalen. Men helgens stora stjärna har ändå varit Riri, alltså Rihanna K, inte tävlat sen i maj och nu felfri i alla sina tre klasser, avslutar med att vinna 1,40 silverfinalen och kändes bättre än någonsin, så glad över denna häst som det har varit ganska mycket slit med.


Rihanna K.

Vill också passa på att Tacka alla som ligger bakom dessa framgångar, hästägare, familj, hästskötare och framförallt Pether och Lotta för all hjälp, ni betyder så mycket för mig.


Supergänget som håller ordning på mig och hästarna.

Förutom alla bra rundor och rosetter har vi även hunnit med en hel eftermiddag med show, vi blev indelade i lag tillsammans med travkuskar och först hoppade dom en bana på lånade hästar, där ”vår” Stefan red en superfin och snabbt runda som räckte till tredje plats.

Sedan var det dags för oss hoppryttare att rida monté, jag fick en väldigt fin häst som heter Cool Dream. Vi fick värma hästarna själva och efter drygt tre varv var nog vi alla ryttare rätt trötta … Men själva loppet med start bakom startbilen var häftigt, jag blev tvåa efter Victor som var med i mitt lag, så det var väldigt bra.

Efter montén med rätt skakiga trötta ben var det dags för six bar, första gången för mig, spännande. Fick låna Phaboulus, som mäter dryga 180 cm, så kände mig rätt trygg, vi klarade 160 cm och slutade på en fin fjärdeplats.

Efter denna intensiva vecka är vi alla rätt trötta men så klart glada, vi firar med obligatorisk tårta i stallet.
I början av nästa vecka åker vi med 4 hästar till Polen och Ciekocinko för tävling i två veckor. Spännande att komma iväg utomlands och återkommer såklart med rapport därifrån.

Kram Stina

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden