Ridsport Play
8 december 2017 13:14

Fler hästar döda – otäcka scener när stall evakueras

BrandÄnnu fler hästar har dött i lågorna i Kalifornien. Ett klipp som har spridits i sociala medier visar hur hästar släpps lösa för att de inte ska brännas inne, men likväl hann lågorna ikapp några av dem och runt 25 uppges ha mist livet.

Fler hästar döda – otäcka scener när stall evakueras
Hästarna springer i panik från lågorna.

En person uppges ha omkommit i bränderna som härjar i Kalifornien och hundratusentals personer har lämnat sina hem. Många hundra tusen hektar har brunnit och situationen är fortsatt tuff för såväl människor som djur.

Fler rapporter om döda hästar har kommit, bland annat från San Luis Rey Training Center med galoppörer. ”Människor hos San Luis Rey riskerade sina liv i försök att få ut hästarna från sina stall och föra dem in i det säkrare området och till träningsbanan. Trots det försvann cirka 25 hästar i elden” säger Mike Marten från California Horse Racing Board till Fox News.

De flesta av anläggningens drygt 450 hästar tros dock ha klarat sig och många av dem släpptes lösa under tumultet för att de skulle kunna räddas undan branden.

Film från evakueringen. Varning för otäcka bilder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden