Sverige
17 september 2020 08:43

Flera stall utsatta för sadelstölder

BrottI början av veckan härjade sadeltjuvar utanför Uppsala. Nu kommer det uppgifter om att fler stall utsatts för inbrott, bland annat en 4H-gård.

Flera stall utsatta för sadelstölder
På tisdagen inträffade sadelstölder i två olika stall. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Under natten till tisdagen stals en dressyrsadel, värderad till 35 000 kronor, med tillbehör från ett stall i Norrby utanför Enköping. Enligt Enköpings-Posten kapade tjuvarna låset till sadelkammaren.

Senare under dagen inträffade en liknande händelse på 4H-gården i Björnbro i samma område, då två sadlar försvann från stallet.

Det har skett flera sadelstölder i närheten den senaste tiden – under natten till måndagen stals sadlar för 100 000 i ett stall i Lurbo utanför Uppsala. Tidningen skriver att det även har begåtts liknande brott i Örebrotrakten.

Flera inbrott i Kolbäck

Vestmanlands Läns Tidning skriver att polisen fått in anmälningar om flera sadelstölder under tisdagsnatten, där sadlar och täcken ska ha försvunnit. Polisen utreder nu om det finns något samband mellan de olika inbrotten.

– Jag känner inte närmare till om det var fråga om liknande tillvägagångssätt, men de här stölderna skedde ju nära i tid och på platser som ligger nära varandra. Så man kommer naturligtvis att utreda om de har ett samband, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden