Sportnytt
15 januari 16:26

Flera nya potentiella OS-ekipage inför Paris

NationsbyteHästbytartiderna inför OS är på sitt upplopp under måndagen, transferfönstrets sista dag för nationsbyte.

Flera nya potentiella OS-ekipage inför Paris
Gothenburg Trophy är den första femstjärniga klass som Victor Bettendorf och Mr Tac vunnit. Foto: Pernilla Hägg

Nederländernas Harri Smolders är en av de ryttare som fått ett nytt OS-hopp de senaste dagarna. Det genom Mr. Tac som tidigare ridits av Victor Bettendorf från Luxemburg. Med Victor Bettenhof i sadeln hoppade sig Mr. Tac bland annat till segern i Gothenburg Trophy under Gothenburg Horse Show 2023.

Den amerikanska OS-silvermedaljören Lucy Davis blir ny ryttare på Gerrit Nieberg EM-häst Ben 431. För Lucy Davis öppnas en dörr till OS samtidigt som den stängs för 30-årige Gerrit Nieberg som förutom Ben även tappar stallets andra topphäst, Blues d’Aveline, som går till Max Kühner från Österrike.

Dressyrhästarna är inte ett undantag. Den amerikanska landslagsryttaren Alice Tarjan har sålt världscupnian Serenade till landsmaninnan Jessica Howington som tillsammans med stoet tar sikte på USA:s OS-lag till Paris.

Även Belgien har förvärvat en mästerskapshäst. Det genom att Alexa Fairchild tar över tyglarna på finska Ville Vaurios G-Star, som bland annat startade EM i Riesenbeck 2023.

Hawtins San Floriana har sedan 2017 tävlats av Charlotte Dujardin men är ytterligare en häst som byter ryttare och istället blir ett potentiellt OS-hopp för USA och Ashley Holzer. Hawtins San Floriana har tävlats upp tilll Intermédiaire II och vunnit brittiska mästerskapen flertal gånger.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden