Distansritt
11 februari 2019 06:25

Flera prisades på Distansgalan

GalaI lördags var det dags för den årliga Distansgalan i Ullared. Där hyllades förra årets bästa svenska prestationer.

Flera prisades på Distansgalan
VM var förra årets stora händelse inom distansen. Foto: Roland Thunholm

Ryttare och hästar fick medaljer och priser för totalt genomförda tävlingskilometer enligt ett sedan många år etablerat system baserat på jämna 1 000 kilometer. Innan galamiddagen på hotellet i Ullared var det föreläsningar, där den rutinerade och meriterade franska professionella distansryttaren Barbara Lissarrgue delade med sig av sina erfarenheter i distansritt.

Hur man tar hand om hästägarna i svensk ridsport har ju diskuterats. Därför var det mycket glädjande att man delade ett speciellt hederspris till fyra hästägare, Maria Kulle, Eva Borg, Ingrid Boström och Gunilla Kjellén, som stöttar svenska ungdomar och young rider i distansritt. Man gör det genom att på olika sätt ställa sina hästar till förfogande för träning och tävling. Några av de ekipagen ingår också i ungdomslandslaget 2019.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden